Suroviny:
- 2 holuby
- 1 dcl bílého vína
- 0,3 l vývaru
- 100 g másla
- 10 plátků slaniny
- bobkový list, pepř
- jalovec, rozmarýn, 2 šalotky
- 1 petržel, 1 mrkev
- 4 stroužky česneku
- brambory
- žampiony
- citron
- koňak
- šťovík salát
Do pánve dáme slaninu, máslo, orestujeme. Přidáme holuby, opečeme ze všech stran, osolíme. Vyndáme, orestujeme petržel, mrkev, žampiony, česnek, šalotku, brambory, celý pepř, jalovec, bobkový list, petrželku, citron a rozmarýn. Orestovanou zeleninu vložíme do římského pekáče, navrch dáme holuby. Do pánve nalijeme víno, koňak a vývar. Holuby zalijeme, přidáme plátky slaniny a dáme do trouby na 180 st. na 15 min., poté stáhneme na 120 st. na 1 hodinu.
Podáváme s palačinkami, které naplníme na oleji orestovaným česnekem se šťovíkem.
Zdroj: Holoubě v římském pekáči; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 30.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář