reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Holoubě v římském pekáči

Suroviny:

  • 2 holuby
  • 1 dcl bílého vína
  • 0,3 l vývaru
  • 100 g másla
  • 10 plátků slaniny
  • bobkový list, pepř
  • jalovec, rozmarýn, 2 šalotky
  • 1 petržel, 1 mrkev
  • 4 stroužky česneku
  • brambory
  • žampiony
  • citron
  • koňak
  • šťovík salát

Do pánve dáme slaninu, máslo, orestujeme. Přidáme holuby, opečeme ze všech stran, osolíme. Vyndáme, orestujeme petržel, mrkev, žampiony, česnek, šalotku, brambory, celý pepř, jalovec, bobkový list, petrželku, citron a rozmarýn. Orestovanou zeleninu vložíme do římského pekáče, navrch dáme holuby. Do pánve nalijeme víno, koňak a vývar. Holuby zalijeme, přidáme plátky slaniny a dáme do trouby na 180 st. na 15 min., poté stáhneme na 120 st. na 1 hodinu.
Podáváme s palačinkami, které naplníme na oleji orestovaným česnekem se šťovíkem.

Zdroj: Holoubě v římském pekáči; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 30.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.