reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

CHŘEST S MRKVIČKOU V PEČÍCÍM PAPÍRU

Suroviny:

  • 600 g bílého a zeleného chřestu
  • 6 kousků karotky
  • 20 g zázvoru
  • 1 citrón a strouhaná kůra
  • 1 třetina másla
  • čerstvé listy šalvěje
  • drcená bazalka
  • 1 rajče
  • sůl, bílý pepř
  • cukr
  • zakysaná smetanašťouchané brambory
  • smažená cibulka
  • máslo

Plát pečícího papíru osolíme, ocukrujeme, opepříme. Vložíme chřest proložený karotkou, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme citrónovou kůrou, zázvorem, plátky citrónu, pocukrujeme, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj. Svážeme do balíčku a pečeme na 130-140°C asi 15-20 min.
Do hrnce dáme máslo, smaženou cibulku a šťouchané brambory, promícháme, prohřejeme.
Chřest podáváme se šťouchanými bramborami, česnekovým dipem připraveným z medvědího česneku, soli, zakysané smetany a citronové šťávy.

Zdroj: CHŘEST S MRKVIČKOU V PEČÍCÍM PAPÍRU; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 06.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.