Suroviny:
- 600 g bílého a zeleného chřestu
- 6 kousků karotky
- 20 g zázvoru
- 1 citrón a strouhaná kůra
- 1 třetina másla
- čerstvé listy šalvěje
- drcená bazalka
- 1 rajče
- sůl, bílý pepř
- cukr
- zakysaná smetanašťouchané brambory
- smažená cibulka
- máslo
Plát pečícího papíru osolíme, ocukrujeme, opepříme. Vložíme chřest proložený karotkou, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme citrónovou kůrou, zázvorem, plátky citrónu, pocukrujeme, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj. Svážeme do balíčku a pečeme na 130-140°C asi 15-20 min.
Do hrnce dáme máslo, smaženou cibulku a šťouchané brambory, promícháme, prohřejeme.
Chřest podáváme se šťouchanými bramborami, česnekovým dipem připraveným z medvědího česneku, soli, zakysané smetany a citronové šťávy.
Zdroj: CHŘEST S MRKVIČKOU V PEČÍCÍM PAPÍRU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 06.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář