reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ZAPEČENÁ MOSKEVSKÁ JABLÍČKA

Suroviny:

  • 4 vydlabaná jablka
  • máslo
  • citrón
  • olej
  • drcené vlašské ořechy
  • karamel
  • strouhaný perník
  • 3 bílky
  • cukr
  • hrozinky
  • skořice
  • zakysaná smetana
  • gruzínský Cognac

Na ozdobu:

  • plátky jablek v karamelu
  • čerstvá máta
  • práškový cukr

Smícháme strouhaný perník, drcené ořechy, karamel a rozpuštěné máslo.
Vydlabaná jablka pokapeme citrónovou šťávou, naplníme perníkovou směsí a dáme na 70°C na 45 min do trouby.
Na másle orestujeme rozinky, přilijeme cognac, přidáme cukr, skořici. Smícháme se zakysanou smetanou.
Ušleháme sníh z bílků, cukru a s citrónové šťávy. Nandáme na povrch pečených plněných jablek a dáme zpět do trouby.
Zdobíme mátou, zkaramelizovanými jablky, skořicí, rozinkovou směsí a pocukrujeme.

Zdroj: ZAPEČENÁ MOSKEVSKÁ JABLÍČKA; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 11.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.