Suroviny:
- 200-300 g čerstvých jahod
- 2 lžíce vaječného likéru
- 150 g marcipánu
- 2 žloutky
- 2 bílky
- 3 lžíce cukru
- špetka soli
- moučkový cukr
- citrón
Jahody pokrájíme, dáme do zapékací misky, polijeme vaječným koňakem.
V misce utřeme 2 žloutky s marcipánem. Polijeme jahody. Navrch přidáme sníh z bílků smíchaný s citrónovou šťávou a moučkovým cukrem, zapečeme 6-7 minut na 180°C. Vyndáme z trouby, pocukrujeme, zdobíme pomerančem a jahodami.
Zdroj: GRATINOVANÉ JAHODY S MARCIPÁNEM; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 25.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář