4 porce
- 400 g mleté jehněčí kýty
- 30 g másla
- 2 šalotky
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička římského kmínu
- 2 snítky čerstvé máty
- mletý pepř
- sůl
Koriandrovo-limetová majonéza
- 200 g majonézy
- 1 limeta
- 2 lžičky pasty harissa
- 1 svazek koriandru
- sůl
Na podávání
- 4 velké tortilly
Na másle opečeme na kostičky nakrájenou šalotku s česnekem, přidáme drcený římský kmín a sekanou mátu. Tuto směs vmícháme do masa, osolíme a opepříme.
Z masové směsi tvoříme válečky, které napíchneme na předem namočené špejle tak, aby na jedné straně zbývalo dost místa k uchycení. Opečeme na pánvi ze všech stran, popřípadě vložíme ještě na chvíli do vyhřáté trouby dopéct nebo pečeme na grilu. Podáváme v nasucho opečené tortille s koriandrovo-limetovou majonézou.
Majonézu smícháme s limetovou kůrou a šťávou, harissou, sekaným koriandrem a solí.
Zdroj: Jehněčí kebaby na tortille s koriandrovo-limetovou majonézou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1703-jehneci-kebaby-na-tortille-s-koriandrovo-limetovou-majonezou/ [On-line 01.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář