reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová krkovice se švestkovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Suroviny

  • vepřová krkovice 5 plátků asi 1,5 cm silných

Marináda:

  • bílý jogurt 100 g
  • olej 100 ml
  • grilovací koření
  • kremžská hořčice 1 lžička
  • šťáva z citronu 1/2 citronu
  • česnek 2 stroužky
  • tymián nebo rozmarýn
  • brambor 1 kg
  • slanina 200 g
  • jarní cibulka
  • sůl

Švestková omáčka:

  • švestková povidla 150 g
  • máslo 40 g
  • hladká mouka 40 g
  • červené víno suché
  • citron
  • sůl
  • bílý pepř
  • cukr
  • skořice kousek
  • mletý zázvor špetka
  • rum 1 lžíce
  • chilli omáčka

Očištěné a naporcované maso mírně naklepeme a posypeme grilovacím kořením. Připravíme si marinádu: olej, jogurt, hořčici a citrónovou šťávu dobře rozmícháme a přidáme rozsekané bylinky. Maso naložíme do marinády a vložíme do mísy. Musí být zcela ponořené, krkovici necháme v marinádě alespoň dvě hodiny, ale klidně i déle.

Na pánvi si rozpálíme olej, osmažíme okapané porce krkovice – asi pět minut z každé strany. Hotové maso servírujeme s brambory, rozšťouchanými s cibulkou osmaženou na slanině a přelité švestkovou omáčkou

Švestková omáčka: Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zředíme ji vínem nebo vodou a vyšleháme dohladka. Přidáme povidla, kousek citronové kůry, kousek celé skořice a zázvor. Omáčku dobře promícháme a povaříme. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a nakonec přimícháme rum a chilli.

Zdroj: Vepřová krkovice se švestkovou omáčkou a šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-krkovice-se-svestkovou-omackou-stouchanymi-bramborami  [On-line 01.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.