Suroviny:
- jehněčí žebro
- brambory
- šalotka
- česnek
- špek
- ocet
- čerstvý chřest bílý a zelený
- hříbky
- lanýžový olej
- lanýže
- parmazán
- vývar z hub
- máslo
- bílý pepř, sůl
- smetana 33%
- hotová jíška
- šťáva z pomeranče
- bílé víno
- sůl
Do jehněčího hřbetu vložíme špek, zatočíme a svážeme. Prosolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a opečeme ze všech stran na oleji.
Šalotku a česnek pokrájíme na hrubo, dáme do pekáče, přidáme rozmarýn, 2 brambory, jehněčí hřbet a pečeme 10 min na 180°C, poté 40 min táhneme na 75°C.Na olej dáme šalotku, česnek, houbový vývar, jíšku, houby, šlehačku, sůl, bílý pepř, parmazán, lanýžový olej. Omáčku provaříme.Do vroucí vody dáme šťávu z pomeranče, citronu, bílé víno, sůl a blanžírujeme chřest. Slijeme. Podáváme přelitý oříškovým máslem.
Zdroj: PEČENÝ JEHNĚČÍ HŘBET NA PAŘÍŽSKÝ ZPŮSOB; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 02.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář