Suroviny:
- 4 kuřecí stehna
- sůl, černý pepř
- 3 lžíce olivového oleje
- cibule, šalotka
- chilli papričky
- 2 paličky česneku
- 50 g loupaných mandlí
- 200 ml suchého bílého vína
- 2 lžíce zrnité hořčice
- čerstvý tymián, rozmarýn, petržel
- sušený šafrán
- 4 fíky
Brambory:
- 1/2 kg brambor vařených
- 100 g slaniny
- hrnek mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- sušený šafrán
- chilli
- sůl, pepř
Stehna propícháme a vetřeme sůl a bílý pepř. Zprudka opečeme na olivovém oleji, dáme do zapékací misky.
Do pánve po kuřeti dáme cibuli, šalotku, česnek, chilli, celozrnnou hořčici, mandle, tymián, fíky, sůl, šafrán a provaříme. Přidáme ke stehnům a pečeme v troubě na 210°C 15 min, stáheme na 160°C, celkem pečeme 45 min.
Rozmačkáme brambory, přidáme mléko, chilli, sůl, pepř, šafrán, zelenou petržel, promícháme. Nakonec vmícháme orestovanou slaninu.
Zdroj: PROVENSÁLSKÉ KUŘE S FÍKY A ŠŤOUCHANÝM BRAMBOREM; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 02.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář