reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

PEČENÝ JEHNĚČÍ HŘBET NA PAŘÍŽSKÝ ZPŮSOB

Suroviny:

  • jehněčí žebro
  • brambory
  • šalotka
  • česnek
  • špek
  • ocet
  • čerstvý chřest bílý a zelený
  • hříbky
  • lanýžový olej
  • lanýže
  • parmazán
  • vývar z hub
  • máslo
  • bílý pepř, sůl
  • smetana 33%
  • hotová jíška
  • šťáva z pomeranče
  • bílé víno
  • sůl

Do jehněčího hřbetu vložíme špek, zatočíme a svážeme. Prosolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a opečeme ze všech stran na oleji.
Šalotku a česnek pokrájíme na hrubo, dáme do pekáče, přidáme rozmarýn, 2 brambory, jehněčí hřbet a pečeme 10 min na 180°C, poté 40 min táhneme na 75°C.Na olej dáme šalotku, česnek, houbový vývar, jíšku, houby, šlehačku, sůl, bílý pepř, parmazán, lanýžový olej. Omáčku provaříme.Do vroucí vody dáme šťávu z pomeranče, citronu, bílé víno, sůl a blanžírujeme chřest. Slijeme. Podáváme přelitý oříškovým máslem.

Zdroj: PEČENÝ JEHNĚČÍ HŘBET NA PAŘÍŽSKÝ ZPŮSOB; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 02.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.