Suroviny:
- na vepřovou krkovici:
- vepřová krkovice
- 1 dcl vína
- 2 červené cibule
- 2 stroužky česneku
- tymián
- olej
- hrubozrnná sůl
- sůl
- pepř
na vepřový bůček:
- vepřový bůček
- černé pivo
- rajčatový protlak
- hořčice
- sójová omáčka
- chilli paprička
- hrubozrnná sůl
Krkovičku opepřte a osolte z obou stran. Připravte si marinádu: do pekáčku nalijte bílé víno, přidejte nakrájenou červenou cibuli, nasekaný česnek, olej a čerstvý tymián.
Pak vložte krkovičku, promíchejte a nechte marinovat.
Teď si připavte bůček: maso trochu naklepejte a opepřete. Na marinádu budete potřebovat: sójovou omáčku, rajčatový protlak, hořčici, černé pivo a nakrájenou chilli papričku. Spojte, vložte bůček a promíchejte.
Masa dejte na chvíli do lednice a nechte marinovat. Gril potřete špekem, vložte maso a přiklopte. Zbylou marinádu dejte na pánvičku, vložte na gril a nechte vyvařit. Do druhé pánvičky přesypte zbytek cibule a také dejte na gril. Chvílemi promíchejte. Bůček ještě jednou potřete marinádou, nandejte na talíř a posypte hrubozrnnou solí.
Krkovici vyndejte, také posypte solí a podávejte s vypečenou cibulí.
Zdroj: MARINOVANÁ KRKOVIČKA A VEPŘOVÝ BOK; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-z-premiery-iii-rady-rozpal-sefe-cely-1-dil-online [On-line 02.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář