Suroviny:
- hanger steak
- curry pasta
- červená paprika
- žlutá paprika
- cuketa
- pak choi
- cherry rajčata
- kokosové mléko
- hovězí vývar
- rybí omáčka
- limetové listy
- citronová tráva
- zázvor
- 2 červené chilli papričky
- koriandr
- máta
- bazalka
- olej
- hrubozrnná sůl
- pepř
- rýže
Do rozpáleného grilu vložte wok. Na druhý gril vložte hrnec, vlijte olej, vsypte rýži, chvíli orestujte a pak zalijte vodou. Vařte asi 10 minut a pak nechte dojít.
Ve woku rozehřejte olej, vložte curry pastu a chvíli restujte. Potom zalijte kokosovým mlékem. Po chvíli přilijte hovězí vývar a přidejte limetové listy.
Steaky osolte a opepřete, potřete olejem a vložte na gril vedle woku.
Pak do curry postupně přidejte nakrájený zázvor, natlučenou citronovou trávu, kus cukety, žluté a červené papriky, zeleninu pak choi a cherry rajčata. Všechno promíchejte a dochuťte rybí omáčkou a chilli papričkami. Vyndejte z grilu a posypte čerstvou mátou a koriandrem. Citronovou trávu vyndejte.
Maso vyndejte z grilu a nechte chvíli odležet. Do talíře nandejte rýži, curry a navrch položte nakrájené hovězí maso. Ozdobte snítkou čerstvé bazalky a podávejte.
Zdroj: THAJSKÉ CURRY S HOVĚZÍM; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/online-recepty-ze-3-dilu-iii-rady-rozpal-sefe-cely-dil [On-line 16.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář