reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené vepřové kotlety v těstíčku na zelenině, šťouchané brambory

Suroviny

  • vepřové kotlety bez kosti 6-7 ks
  • brambory 1,5 kg
  • máslo 1/4
  • pepř
  • zeleninové lečo 1 kg
  • sůl
  • zelená petrželka

Na těstíčko:

  • vejce 6 ks
  • polohrubá mouka
  • sůl

Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme. Z rozšlehaných osolených vajíček a polohrubé mouky si připravíme těstíčko, v němž kotlety obalíme. Maso opečeme z obou stran na pánvi, vložíme do zapékací mísy a podlijeme troškou oleje, na kotlety rozprostřeme hotové zeleninové lečo, které trochu dosolíme, a pečeme 45 minut na 180 stupňů, přiklopené alobalem. Čtvrt hodiny před koncem pečení alobal sundáme a nechám dopéct.

K jídlu podáváme šťouchané brambory. Brambory oloupeme, uvaříme, rozšťoucháme a přidáme kus másla a zelenou petržel

Zdroj: Zapečené vepřové kotlety v těstíčku na zelenině, šťouchané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zapecene-veprove-kotlety-v-testicku-na-zelenine-stouchane-brambory  [On-line 20.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.