Suroviny
- vepřové kotlety bez kosti 6-7 ks
- brambory 1,5 kg
- máslo 1/4
- pepř
- zeleninové lečo 1 kg
- sůl
- zelená petrželka
Na těstíčko:
- vejce 6 ks
- polohrubá mouka
- sůl
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme. Z rozšlehaných osolených vajíček a polohrubé mouky si připravíme těstíčko, v němž kotlety obalíme. Maso opečeme z obou stran na pánvi, vložíme do zapékací mísy a podlijeme troškou oleje, na kotlety rozprostřeme hotové zeleninové lečo, které trochu dosolíme, a pečeme 45 minut na 180 stupňů, přiklopené alobalem. Čtvrt hodiny před koncem pečení alobal sundáme a nechám dopéct.
K jídlu podáváme šťouchané brambory. Brambory oloupeme, uvaříme, rozšťoucháme a přidáme kus másla a zelenou petržel
Zdroj: Zapečené vepřové kotlety v těstíčku na zelenině, šťouchané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zapecene-veprove-kotlety-v-testicku-na-zelenine-stouchane-brambory [On-line 20.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář