Roládky z čínského zelí plněné kachními játry.
- čínské zelí
- kachní játra
- čerstvá paprika
- cibule
- sojové výhonky
- sojová omáčka
- chilli papričky
- šalvěj
- koriandr
- bazalka
- špenát
- pepř
- chilli
- rýže
- olej
- sůl
Z listů čínského zelí si vyřízneme košťál a spaříme je ve vařící vodě. Na pánev s rozpáleným olejem vložíme na nudličky nakrájená játra, přidáme najemno nakrájenou cibuli a jarní cibulku. Dále dáme do pánve sojové výhonky, červenou papriku nakrájenou na nudličky a feferonku bez jádřince. Ochutíme chilli a česnekem a osolíme
Tuto směs potom zabalíme do listů čínského zelí, játra ještě necháme nedodělaná, protože nám pak dojdou v troubě. Roládky poté vložíme do pekáčku, přelijeme sojovu omáčkou a pečeme pět až deset minut na cca 170 stupňů.
Jako přílohu si uděláme tzv. zelenou rýži. Na pánvi lehce zpěníme cibuli, přidáme šalvěj, bazalku, koriandr a špenát. Nasypeme uvařenou rýži, promícháme a je hotovo.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-roladky-z-cinskeho-zeli.html
Poslední tip, trik či komentář