Suroviny:
- hovězí roštěnec
- vývar
- smetana
- žampiony
- cibule
- 1 stroužek česneku
- citronová šťáva
- dijonská hořčice
- hrubozrnná hořčice
- kmín
- petrželka
- olivový olej
- pepř
Maso očistěte a naporcujte. Opepřete z obou stran a nakrojte na několika místech. Žampiony pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem.
Gril potřete špekem a vložte maso. Na pánvi rozehřejte olivový olej, vsypte žampiony a pak přidejte nakrájenou cibuli, česnek a kmín.
Do mísy nakrájejte petrželku a vsypte orestované žampiony. Promíchejte. Na pánvi zalijte vypečenou šťávu z žampionů vývarem, vmíchejte dvě lžičky dijonské a hrubozrnné hořčice a zakápněte smetanou. Promíchejte.
Středně propečené maso nandejte na talíř, zalijte omáčkou a podávejte s žampiony.
Zdroj: FAUX FILET S RESTOVANÝMI ŽAMPIONY; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/pustte-si-recepty-z-rozpal-sefe-online [On-line 23.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář