Suroviny
- vepřový bok s kostí 1 ks
- malá cibule 2 ks
- whisky 200 ml
- worcesterová omáčka 1 lžíce
- medová hořčice 2 lžíce
- kečup 2 lžíce
- třtinový cukr 50 g
- olej
- sůl
- pepř
- kukuřice
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Nejprve si připravíme omáčku: nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme whisky a ostatní ingredience, necháme vyvařit alkohol, což trvá asi dvě minuty. Poté omáčku rozmixujeme.
Vepřový bok naporcujeme, nasolíme a opepříme, z obou stran jej na pánvi necháme zatáhnout. Na dno pekáče dáme čtvrtinu omáčky, naskládáme na ni maso, které potřeme další částí omáčky a dáme péct do trouby. Přibližně po 15 až 20 minutách bůček obracíme a mažeme zbytkem omáčky. Maso otáčíme každou čtvrthodinu, než asi po hodině změkne.
Během pečení masa si nakrájíme na kolečka kukuřici, kterou připravíme jako přílohu na grilovací pánvi 10-15 minut před podáváním jídla.
Zdroj: Žebírka ve whisky omáčce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zebirka-ve-whisky-omacce [On-line 25.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář