Suroviny
- vepřové maso (kýta/krkovice) 5 plátků
- kysané zelí 100 g
- česnek 2-3 stroužky
- cibule 1-2 ks
- větší plátky slaniny 5 ks
- brambory 1 kg
- hrubá mouka 300 g
- vejce 1 ks
- sůl
- pepř
Zelí a slaninu zabalíme do plátků rozklepaného vepřového masa, potřeného utřeným česnekem se solí. Závitky už nesolíme, opepříme a ovážeme nití. Dáme do pekáčku, vyloženého kroužky cibule, a trošku podlité pečeme zakryté asi 45 minut v troubě na 180 stupňů, pak odkryjeme a ještě dopékáme čtvrt hodiny.
Oloupané a doměkka uvařené a vychladlé brambory nastrouháme najemno, přidáme vajíčko, sůl, hrubou mouku a vypracujeme těsto na bramborové knedlíky, které vaříme v osolené vodě dvacet minut na mírném ohni.
Zdroj: Masový závitek s bramborovým knedlíkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/masovy-zavitek-s-bramborovym-knedlikem [On-line 27.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář