Suroviny:
- půl kuřete
- sůl, pepř
- mletá sladká paprika
- mleté chilli
- citronová šťáva
- čerstvý tymián, plochá petržel
- cibule
- kapie
- 2 dcl červeného vína
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 šálek zakysané smetany
- 2 rajčata
- 8 plátků sýra čedar
olej Tortilla:
- ¼ kg hladké nebo kukuřičné mouky
- ½ prášku do pečiva
- sůl
- 1 dcl oleje
Kuře rozdělíme na1/4, osolíme, cibuli, kapii, zelenou papriku pokrájíme na hrubo. Dáme do hrnce na olej, přidáme tymián, rajský protlak, chilli, červenou papriku, pepř, podlijeme vínem. Přilijeme vodu, šťávu z citronu, vložíme rajče. Pečeme na 200°C, poté teplotu stáhneme, celkem asi 45 min. Maso vyndáme, vykostíme, pokrájíme a vrátíme do omáčky.Smícháme mouku, prášek do pečiva, osolíme, přidáme vodu. Zamícháme, vmícháme olej. Vytvarujeme placky a opečeme na sucho z obou stran.
Tortilu potřeme omáčkou, přidáme cibulku, potřeme zakysanou smetanou, posypeme rajčaty a zabalíme. Dáme do zapékací mísy, potřeme zakysanou smetanou, posypeme zelenou petrželkou, navrch dáme plátky čedaru a zapečeme cca 7 minut.
Zdroj: PIKANTNÍ KUŘECÍ MASO NA VÍNĚ V DOMÁCÍ TORTILLE; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 30.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář