Suroviny:
na těsto:
- 300 g mouky
- 150 g másla
- sůl
Náplň:
- 200 g slaniny
- 6 žloutků
- 125 g smetany
- 1 dcl bílého vína
- parmazán
- bílá cibule
- červená cibule
- tymián
- pažitka
- muškátový oříšek
- pepř
- sůl
Máslo smíchejte s moukou, osolte a vytvořte těsto. Vyválejte a pomocí válečku přeneste do formy. Přečnívající kraje odstraňte. Dno těsta propíchejte vidličkou, vložte pomačkaný pečicí papír a vysypte suchou rýží. Dejte péct na 180 stupňů.
Na gril vložte kastrůlek, rozpusťte v něm máslo a orestujte nakrájenou slaninu. Po chvíli přidejte nakrájenou bílou a červenou cibuli, pepř, muškátový oříšek a tymián. Podlijte bílým vínem, dosolte a promíchejte.
Upečený korpus naplňte směsí se slaninou a cibulí, vložte zpátky na gril a vlijte rozmíchaná vejce se smetanou. Navrch posypte parmazánem a nechte zapéct zhruba na 20 minut.
Koláč nakrájejte, nandejte na talíř a posypte nakrájenou pažitkou.
Zdroj: QUICHE LORRAINE; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/pustte-si-francouzske-recepty-z-nedelniho-rozpal-sefe-online [On-line 06.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář