reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

QUICHE LORRAINE

Suroviny:

na těsto:

  • 300 g mouky
  • 150 g másla
  • sůl

Náplň:

  • 200 g slaniny
  • 6 žloutků
  • 125 g smetany
  • 1 dcl bílého vína
  • parmazán
  • bílá cibule
  • červená cibule
  • tymián
  • pažitka
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • sůl

Máslo smíchejte s moukou, osolte a vytvořte těsto. Vyválejte a pomocí válečku přeneste do formy. Přečnívající kraje odstraňte. Dno těsta propíchejte vidličkou, vložte pomačkaný pečicí papír a vysypte suchou rýží. Dejte péct na 180 stupňů.

Na gril vložte kastrůlek, rozpusťte v něm máslo a orestujte nakrájenou slaninu. Po chvíli přidejte nakrájenou bílou a červenou cibuli, pepř, muškátový oříšek a tymián. Podlijte bílým vínem, dosolte a promíchejte.

Upečený korpus naplňte směsí se slaninou a cibulí, vložte zpátky na gril a vlijte rozmíchaná vejce se smetanou. Navrch posypte parmazánem a nechte zapéct zhruba na 20 minut.

Koláč nakrájejte, nandejte na talíř a posypte nakrájenou pažitkou.

Zdroj: QUICHE LORRAINE; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/pustte-si-francouzske-recepty-z-nedelniho-rozpal-sefe-online  [On-line 06.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.