Suroviny:
- jehněčí kýta
- římský salát
- cherry rajčata
- kyselé okurky
- červená cibule
- zelená chilli paprička
- čerstvý koriandr
- citronová šťáva
- olivový olej
- sůl
- pepř
na chleba:
- 250 g hladké mouky
- 170 g bílého jogurtu
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- 2 lžičky cukru
- sušené droždí
- sůl
Nejdříve si připravte chleba: v míse smíchejte suché ingredience, pak přidejte jogurt, promíchejte, přilijte rozpuštěné máslo, vypracujte těsto, dejte do mísy, přikryjte a nechte na teplém místě vykynout.
Jehněčí kýtu naporcujte, osolte a opepřte. Pak maso napíchejte na kovovou špejli, pokapejte olejem a vložte na gril. Pečte z obou stran.
Mezitím nakrájejte salát, cherry rajčata, malý kousek chilli papričky, kyselé okurky a koriandr a všechno smíchejte v míse. Dochuťte citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Navrch posypejte nakrájenou červenou cibulí.
Těsto na chleba rozdělte na několik dílů, vytvarujte placky a vložte na gril.
Na talíř nandejte placky, salát a špízy a podávejte.
Zdroj: NAAN BREAD S JEHNĚČÍM ŠAŠLIKEM; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/pustte-si-online-sefovy-recepty-z-grilu-pripravil-nejlepsi-z-indie [On-line 13.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář