Suroviny
- sůl
- vepřová krkovice 5 plátků
- kmín
- česnek dle chuti
- mražený špenát 1 ks
Karlovarské knedlíky
- mléko 500 ml
- muškátový květ špetka
- tuk na pečení
- vejce 5 ks
- hrubá mouka 300 g
- bílé pečivo 800 g
- sůl špetka
- petrželka 30 g
Pekáč vymažeme tukem. Do pekáče vložíme plátky krkovice. Posolíme, okmínujeme, potřeme prolisovaným česnekem a pečeme pozvolna asi hodinu do změknutí. Během pečení maso obracíme a podléváme vodou.
Špenát nerozmrazujeme, necháme ho na mírném ohni za stálého míchání rozpustit v hrnci. Přidáme dva stroužky česneku utřeného se solí.
Karlovarský knedlík: Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, poté navlhčíme mlékem. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké těstíčko. Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce promícháme, na konec opatrně vmícháme sníh z ušlehaných bílků. Připravené knedlíkové těsto tvarujeme pomocí potravinářské fólie do tvaru knedlíku. Fólii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou a vaříme zhruba 18-20 minut.
Zdroj: Karlovarské knedlíky s krkovicí a špenátem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/karlovarske-knedliky-s-krkovici-spenatem [On-line 14.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář