Suroviny
- hovězí flank steak nebo roštěná na velmi tenké dlouhé plátky 500 g
- houba enoki nebo hlíva 1 svazek
- středně velký pórek (bílá i zelená část) 1
- zelená jarní cibulka 2
- kapusta 1
- sůl, pepř, olej
- sójová omáčka 3 lžíce
- mirin 3 lžíce
- cukr 1 lžíce
- nastrouhaná cibule 1
- prolisovaný česnek 4 stroužky
Velmi tenké plátky masa přes fólii naklepeme. Listy kapusty oblanžírujeme a prudce ochladíme.
Na plátek masa položíme list kapusty, na proužky nakrájenou cibulku, houby, pórek a zavineme.
Závitky spíchneme párátkem a na grilovací pánvi opečeme.
Suroviny na omáčku smícháme a nalijeme na opečené maso.
Zdroj: Hovězí rolky Negimaki; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/hovezi-rolky-negimaki [On-line 14.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář