4 porce
- 800 g rib eye steaku
- 2 lžíce červené kari pasty
- 100 ml vody
- 2 lžíce olivového oleje
- hrubozrnná mořská sůl
Maso naporcujeme.
Kari pastu dobře rozmícháme v horké vodě s olivovým olejem. Marinádu necháme prochladnout a vložíme do ní porce masa, necháme je 12–24 hodin marinovat. Maso pečeme na grilu a po upečení osolíme hrubozrnnou mořskou solí.
Salát
- 2 malé bílé bagetky
- 1 stroužek česneku
- 6 ančoviček
- 3 žloutky
- 2 střiky vinného octa
- 2 lžičky dijonské hořčice
- špetka cukru
- mletý pepř
- sůl
- 120 ml olivového oleje
- 1 hlávka římského salátu
- 150 g parmazánu
Bagetky bez kůrky nakrájíme na kostky a ve středně vyhřátém grilu je vysušíme dokřupava.
Česnek a ančovičky nasekáme najemno.
V míse vymícháme žloutky s vinným octem, hořčicí, cukrem, pepřem a solí dohladka a postupně za stálého míchání přiléváme olej, až získáme majonézovou emulzi, vmícháme ančovičky s česnekem a dáme do lednice vychladit. Salát nakrájíme a dobře s dresinkem promícháme.
Na talíř servírujeme salát, krutony z bagetky a zdobíme hoblinami parmazánu.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-21.06.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=789
Poslední tip, trik či komentář