Suroviny:
- ½ kg moučných brambor
- 200 g hladké mouky
- sůl
- špetka muškátového oříšku
- 1 vejce
- jablka
- cukr, skořice
- hřebíček
- máslo
- citron
- šlehačka
Jablka nakrájíme na kousky, dáme na máslo, přidáme 2 hřebíčky, pokapeme citronovou šťávou a podlijeme vodou. Vaříme.
V míse rozšťoucháme uvařené scezené brambory, 1 vejce a přidáváme mouku, až se těsto přestane lepit. Na pomoučněném vále vytvarujeme válečky a zavaříme v lehce osolené vodě 3-4 mi. Vyndáme a opečeme na másle.
Z jablek vyndáme hřebíček a rozmixujeme na pyré. Opečené šulánky polijeme jablečným pyré, posypeme skořicí, cukrem, ozdobíme šlehačkou, zakápneme máslem.
Zdroj: BRAMBOROVÉ SKOŘICOVÉ ŠULÁNKY S JABLKOVÝM PYRÉ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 26.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář