Suroviny:
- kančí maso
- mrkev, celer, petržel
- cibule
- divoké koření (nové koření, pepř celý, bobkový list, jalovec)
- 2 lžíce másla
- červené víno
- vývar
- šípková marmeláda
- skořice
- ½ citronu
- slanina
- cukr krystal
- mořidlo
Knedlík:
- 5 starších housek na kostičky
- 6 plátků slaniny
- miska hříbků
- 1 cibule
- hladká petržel
- 2 lžíce másla
- 3 vejce
- hrnek mléka
- sůl, pepř
- muškátový oříšek
Kančí maso zalité mořidlem necháme 3 dny odpočinout v lednici. Do pekáčku dáme pokrájený špek, divoké koření, citron, kořenovou zeleninu a orestujeme. Vložíme namořené maso, osolíme, přilijeme mořidlo, červené víno a kančí vývar. Přidáme šípkovou marmeládu, cibuli a pečeme v troubě na začátku na 180-200°C, pak stáhneme na 160°C cca 1,5 hodiny.
Smícháme slaninu a cibuli na kostičky, máslo, sůl, houby a orestujeme. Do mísy nasypeme kostičky housky, zalijeme mlékem, přidáme 3 žloutky, osolíme, přidáme sekanou petržel, houby s cibulí a slaninou, vmícháme sníh ze 3 bílků. Formu vytřeme máslem, naplníme směsí a pečeme 30 min na 180°C.
Zdroj: ŠÍPKOVÁ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 26.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář