reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ŠÍPKOVÁ

Suroviny:

  • kančí maso
  • mrkev, celer, petržel
  • cibule
  • divoké koření (nové koření, pepř celý, bobkový list, jalovec)
  • 2 lžíce másla
  • červené víno
  • vývar
  • šípková marmeláda
  • skořice
  • ½ citronu
  • slanina
  • cukr krystal
  • mořidlo

Knedlík:

  • 5 starších housek na kostičky
  • 6 plátků slaniny
  • miska hříbků
  • 1 cibule
  • hladká petržel
  • 2 lžíce másla
  • 3 vejce
  • hrnek mléka
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek

Kančí maso zalité mořidlem necháme 3 dny odpočinout v lednici. Do pekáčku dáme pokrájený špek, divoké koření, citron, kořenovou zeleninu a orestujeme. Vložíme namořené maso, osolíme, přilijeme mořidlo, červené víno a kančí vývar. Přidáme šípkovou marmeládu, cibuli a pečeme v troubě na začátku na 180-200°C, pak stáhneme na 160°C cca 1,5 hodiny.
Smícháme slaninu a cibuli na kostičky, máslo, sůl, houby a orestujeme. Do mísy nasypeme kostičky housky, zalijeme mlékem, přidáme 3 žloutky, osolíme, přidáme sekanou petržel, houby s cibulí a slaninou, vmícháme sníh ze 3 bílků. Formu vytřeme máslem, naplníme směsí a pečeme 30 min na 180°C.

Zdroj: ŠÍPKOVÁ; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 26.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.