Suroviny:
- vařený květák a brokolice
- holandská omáčka
- ½ citronu
- brambory
- cukr
- sůl, pepř
- smetana
- slunečnicový olej
- muškátový oříšek
- máslo
- olej
- cherry rajčata
Napaříme předvařený květák a brokolici.
Do kastrůlku dáme holandskou omáčku, smetanu, sůl, cukr, citronovou šťávu, muškátový oříšek, provaříme.
Na máslo vložíme promačkané vařené brambory, přidáme smetanu, osolíme, přidáme brokolici, cukr, sůl, bílý pepř a rozmixujeme na kaši.
Na oleji orestujeme cherry rajčata.
Květák podáváme s brokolicovým pyré, muškátovou omáčkou, zdobíme rajčátky a bylinkami.
Zdroj: PAŘÍŽSKÝ KVĚTÁK S MUŠKÁTOVOU OMÁČKOU A BROKOLICOVÝM PYRÉ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář