Suroviny
- brambor 1,5
- máslo 3 lžíce
- mléko 100 ml
- sádlo 1 lžíce
- plátky hovězí roštěné (á 200 g) 1 kg
- sušené houby najemno nasekané 1 lžíce
- čerstvé houby 300 g
- sůl
- pepř
- mouka dle potřeby
- cibule 1 ks
- vývar 500 ml
- ocet 1 lžíce
Roštěnky osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a na sádle opečeme do hněda. Vytáhneme z kastrolku a dáme stranou. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a zaprášíme moukou. Necháme zpěnit a přidáme vývar se sušenými houbami. Maso vrátíme zpět do kastrolu. Bokem si orestujeme na másle čerstvé houby a přidáme je k masu. Vše dusíme až do změknutí masa. Do hotové omáčky přidáme ještě máslo na zjemnění a pro lesk.
Nakrájené a opláchnuté brambory vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou, osolíme a vaříme do měkka. Uvařené brambory trochu pomačkáme, přidáme máslo a mléko, podle chuti dosolíme. Vše zlehka zamícháme a můžeme podávat.
Zdroj: Hovězí roštěná na houbách se šťouchanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-rostena-na-houbach-se-stouchanymi-bramborami [On-line 05.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář