Suroviny
- slanina 100 g
- vepřová krkovice 10 plátků
- cibule 2 ks
- strouhanka na obalení
- hladká mouka na obalení
- vejce 2-3 ks
- sůl
- pepř
- olej
- brambory 750 g
- mléko
- máslo
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme. Připravíme si ingredience na trojobal a obalujeme připravené plátky krkovice, ale opačně – nejdřív ve strouhance, potom v mouce a nakonec v rozšlehaném vajíčku. Takto připravené maso zprudka osmažíme z obou stran na oleji a pak je vložíme do pekáče, posypeme najemno nakrájenou slaninou a na kolečka nakrájenou cibuli. Pečeme na 180 stupňů přibližně dvě hodiny, dle potřeby trochu podléváme vodou.
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Když jsou měkké, slijeme vodu, přidáme máslo, mléko a rozšťoucháme dohladka.
Zdroj: Brambor s maskem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/brambor-s-maskem [On-line 21.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář