- 4 kuřecí prsa na kosti
- sůl, pepř
- zálivka
- 100 ml kuřecí vývar
- citrón
- bylinky: rozmarýn, oregáno (lístky)
- Bazalka
- máslo – cca 100 g
Prsa vykostíme a otevřeme, posolíme, popepříme. Dáme nepatrné množstí oleje na opékanou stranu masu. Grilujeme na rozpáleném grilu.
Trochu nastrouhaného citrónu dáme do vařícího se vývaru. Vymačkáme šťávu z citronu také do vývaru. Bylinky nasekáme a přidáme do vařícího se vývaru a necháme zavařit.
Průběžně kontrolujeme prsa, případně i otáčíme. Lístky bazalky překrájíme a necháme si je připravené na přidání až na konec. Máslo zašleháme těsně před vyvaření vývaru, necháme vytvořit povlak.
Ugrilovaná prsa přendáme do omáčky a zasipeme nasekanou bazalkou, mírně promícháme a servírujeme na vhodném talíři.
Nové recepty z pořadu Teď vaří šéf naleznete v knize Lehká kuchyně >>>
S láskou přepsal šéfkuchař webu
Zdroj: VIDEOrecepty a celý 6. díl, V. řada Teď vaří šéf!; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videorecepty-cely-6dil-ted-vari-sef-jsou-online-na-webu-prima-play [On-line 2.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář