reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí prsa s bazalkovou omáčkou

  • 4 kuřecí prsa na kosti
  • sůl, pepř
  • zálivka
  • 100 ml kuřecí vývar
  • citrón
  • bylinky: rozmarýn, oregáno (lístky)
  • Bazalka
  • máslo – cca 100 g

Prsa vykostíme a otevřeme, posolíme, popepříme. Dáme nepatrné množstí oleje na opékanou stranu masu. Grilujeme na rozpáleném grilu.

 

Trochu nastrouhaného citrónu dáme do vařícího se vývaru. Vymačkáme šťávu z citronu také do vývaru. Bylinky nasekáme a přidáme do vařícího se vývaru a necháme zavařit.

Průběžně kontrolujeme prsa, případně i otáčíme. Lístky bazalky překrájíme a necháme si je připravené na přidání až na konec. Máslo zašleháme těsně před vyvaření vývaru, necháme vytvořit povlak.

Ugrilovaná prsa přendáme do omáčky a zasipeme nasekanou bazalkou, mírně promícháme a servírujeme na vhodném talíři.

Nové recepty z pořadu Teď vaří šéf naleznete v knize Lehká kuchyně >>>

Pohlreich_lehka_kuchyne

S láskou přepsal šéfkuchař webu

Zdroj: VIDEOrecepty a celý 6. díl, V. řada Teď vaří šéf!; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videorecepty-cely-6dil-ted-vari-sef-jsou-online-na-webu-prima-play [On-line 2.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.