Suroviny
- pštrosí maso 1 kg
- česnek 4 stroužky
- rozmarýn 3 snítky
- sušená rajčata 5 ks
- mletý pepř
- sůl
- olivový olej
- mrkev 3 ks
- červená cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- sůl špetka
Maso nakrájíme na třícentimetrové plátky, které obalíme směsí rozmarýnu, česneku a soli, kterou si předem rozmělníme v moždíři a necháme tři hodiny marinovat. Poté dáme steaky na předehřátou pánev a opékáme asi tři minuty z každé strany. Poté můžeme nechat dotáhnout v troubě rozehřáté na 200°C po dobu asi pěti minut.
Brambory oloupeme a uvaříme. Na pánvi zpěníme cibulku. Uvařené brambory rozšťoucháme a přidáme cibulku. Vytvarujeme například v misce kopečky, které vložíme na plech a lehce zapečeme.
Mrkev si předvaříme do poloměkka, nakrájíme na podélné nudličky, které orestujeme na olivovém oleji a másle, přidáme smetanu, kterou svaříme, a cibulku. Dochutíme cukrem, solí a česnekem. Můžeme přidat například sezamová semínka.
Zdroj: Pštrosí steak, mrkev dušená ve smetaně a šťouchané brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pstrosi-steak-mrkev-dusena-ve-smetane-stouchane-brambory [On-line 04.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář