Suroviny
- cibule 2 ks
- mražený hrášek 500 g
- sladká smetana
- hladká mouka 2 lžíce
- mléko
- zeleninový vývar 1 kostka
- máslo
- petržel
- sůl
- slanina
Nakrájíme si nadrobno cibulku a zpěníme ji na másle, přidáme mražený hrášek a přilijeme litr horké vody, do které přidáme kostku bujónu. Polévku přivedeme k varu. Až hrášek změkne, krém rozmixujeme ponorným mixérem. Smícháme smetanu s moukou, přilijeme trošku mléka, nalijeme do polévky, necháme projít varem. Polévku ještě podle potřeby dochutíme a můžeme podávat s plátky opražené slaniny.
Zdroj: Hráškový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskovy-krem-12 [On-line 04.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář