reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rajčatová polévka s pečeným květákem

  • Hlávka květáku
  • Hlávka brokolice
  • olivový olej
  • špetka římského kmínu
  • 1 červená cibule
  • 1 nožka řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • kousek pórku
  •  5-6 rajčat zvených šlupky
  • balsamico ocet
  • vinný ocet
  • nasekaná pažitka
  • snítka petržele

 

 

Rozpůlíme několik růžiček brokolice i květáku a dáme na grilovací pánev s kapkou oleje, posolíme a popepříme dle chuti. Přidáme špetku římského kmínu. Na rozpáleném grilu upečeme do měkka, cca 20 min.

Do středně velkého hrnce kápneme olivový olej a přidáme nakrájenou červenou cibuli, trochu řapíkatého celeru nakrájeného nadrobno, utřené stroužky česneku a promícháme na mírném ohni. Přidáme nadrobno nakrájený pórek a na kousky nakrájená rajčata.

Osolíme a opepříme, přidáme balsamico ocet dle chuti (1 lžíce) a můžeme přidat trochu vody. Necháme vařit, případně dochutíme vinným octem

Dresing: Dále na pánvy upražíme špětku římského kmínu a rozmačnéme. Přidáme trošku červeného vína, olivového oleje, octu, sůl a pepř a promícháme. Přidáme nasekanou petžel.

Za pomoci tyčového mixeru umixujeme obsah hrnce, případně dochutíme.

Servírujeme do hlubokého talíře – do polévky naaranžujeme opečenou zeleninu, do dresinku přidáme nasekanou pažitku a pokapeme jím karfiol s brokolicí.

Dobrou chuť :)

Nové recepty z pořadu Teď vaří šéf naleznete v knize Lehká kuchyně >>>

Pohlreich_lehka_kuchyne

S láskou přepsal šéfkuchař webu

Zdroj: VIDEOrecepty a celý 6. díl, V. řada Teď vaří šéf!; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videorecepty-cely-7-dil-ted-vari-sef-jsou-ted-na-prime-play [On-line 9.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.