- Hlávka květáku
- Hlávka brokolice
- olivový olej
- špetka římského kmínu
- 1 červená cibule
- 1 nožka řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku
- kousek pórku
- 5-6 rajčat zvených šlupky
- balsamico ocet
- vinný ocet
- nasekaná pažitka
- snítka petržele
Rozpůlíme několik růžiček brokolice i květáku a dáme na grilovací pánev s kapkou oleje, posolíme a popepříme dle chuti. Přidáme špetku římského kmínu. Na rozpáleném grilu upečeme do měkka, cca 20 min.
Do středně velkého hrnce kápneme olivový olej a přidáme nakrájenou červenou cibuli, trochu řapíkatého celeru nakrájeného nadrobno, utřené stroužky česneku a promícháme na mírném ohni. Přidáme nadrobno nakrájený pórek a na kousky nakrájená rajčata.
Osolíme a opepříme, přidáme balsamico ocet dle chuti (1 lžíce) a můžeme přidat trochu vody. Necháme vařit, případně dochutíme vinným octem
Dresing: Dále na pánvy upražíme špětku římského kmínu a rozmačnéme. Přidáme trošku červeného vína, olivového oleje, octu, sůl a pepř a promícháme. Přidáme nasekanou petžel.
Za pomoci tyčového mixeru umixujeme obsah hrnce, případně dochutíme.
Servírujeme do hlubokého talíře – do polévky naaranžujeme opečenou zeleninu, do dresinku přidáme nasekanou pažitku a pokapeme jím karfiol s brokolicí.
Dobrou chuť
Nové recepty z pořadu Teď vaří šéf naleznete v knize Lehká kuchyně >>>
S láskou přepsal šéfkuchař webu
Zdroj: VIDEOrecepty a celý 6. díl, V. řada Teď vaří šéf!; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videorecepty-cely-7-dil-ted-vari-sef-jsou-ted-na-prime-play [On-line 9.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář