Suroviny
- olivový olej
- pravá hovězí svíčková
- steakové koření
- olej
- sůl
- pepř
Salát
- mrkev 5 ks
- žlutá, zelená, červená paprika
- brambory
- ředkvičky svazek
- nakládané okurky
- pepř
- sůl
- sójová omáčka
- cibule 1 ks
Svíčkovou nakrájíme na vyšší plátky, otevřenou dlaní steaky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme steakovým kořením, potřeme olejem a dáme odležet alespoň na hodinu do ledničky. Na rozpáleném oleji opečeme na pánvi 3-4 minuty z každé strany.
K masu podáváme salát, na který si předem uvaříme brambory, můžeme i ve vývaru. Mezitím si nakrájíme mrkev na kolečka, papriku nadrobno a smícháme. Do mísy přidáme nakrájené ředkvičky a několik nakládaných, nakrájených okurek. Vše důkladně promícháme. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, pepř, sůl, sójovou omáčku a olivový olej a opět důkladně promícháme. Nakonec přidáme nakrájené, vychlazené a oloupané brambory. Opět důkladně promícháme, dochutíme a dáme na 3-4 hodiny odležet do lednice.
Zdroj: Biftek se salátem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/biftek-se-salatem [On-line 11.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář