Suroviny
- cibule 1 ks
- hlíva ústřičná 1 balení
- vejce 1-2 ks
- pepř
- sůl
- strouhanka
- brambory
- mouka, vejce, strouhanka na obalení
Krvavý salát
- červená řepa 2 kg
- sůl 1 lžička
- cukr krystal 100 g
- ocet 0,3 l
- olej trošku
Hlívu nakrájíme nadrobno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčko a trochu strouhanky. Osolíme a opepříme. Vše rukama dobře promícháme a tvoříme karbanátky, které obalujeme v trojobalu a smažíme na oleji.
Brambory očistíme a i se slupkou nakrájíme na měsíčky, které upečeme nasucho v troubě, hotové osolíme.
Červenou řepu omyjeme i s kořenem a dáme vařit asi na hodinu do litru až dvou vody, menší bulvy potřebují méně času. Řepy uvaříme doměkka, scedíme a po vychladnutí ji nastrouháme nahrubo. Takto připravenou řepu promícháme se sladkokyselým nálevem.
Zdroj: Variace špatného lovce, krvavý salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/variace-spatneho-lovce-krvavy-salat [On-line 11.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář