4 porce
- 4 špekáčky
- 1 lžíce sádla
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 kapie
- 100 g čerstvého bílého zelí
- 4 menší brambory vařené ve slupce
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce cukru
- 100 g rajského protlaku
- 20 cherry rajčátek
- 300 ml černého piva
- hrst petrželky
- sůl
- pepř
Špekáčky podélně rozkrojíme a svrchu je nařežeme do mřížky.
Zeleninu nakrájíme na větší kousky – cibuli na klínky, česnek na plátky, kapii a zelí na kostky, brambory na kolečka.
Na sádle opečeme nejprve špekáčky, vyjmeme je a ve výpeku opečeme zeleninu, zasypeme cukrem, když se rozpustí, vmícháme rajský protlak, osmahneme, podlijeme pivem, vložíme zpět špekáčky, zaklopíme a dusíme 5 minut.
Těsně před podáváním dochutíme solí a pepřem, přidáme na půlky nakrájená cherry rajčátka a sekanou petrželku.
Zdroj: Špekáčky na černém pivu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1755-spekacky-na-cernem-pivu/ [On-line 13.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář