Suroviny
- kuřecí prsa 2-3 ks
- červené víno 200 ml
- cibule 1 ks
- pepř
- sůl
- malý rajský protlak
- majoránka
- brambory 1 kg
- vejce 1-2 ks
- hladká mouka
- česnek
- olej
Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a ji opečeme na pánvi dozlatova, přidáme sůl, pepř, majoránku, přidáme nakrájené maso a opékáme na mírném ohni do změknutí. Nakonec přidáme vino, rajský protlak a dochutíme, necháme zredukovat.
Bramboráčky: Oloupané brambory nastrouháme najemno, přidáme hladkou mouku, vejce, sůl, pepř, majoránku a prolisujeme česnek. Bramboračky opékáme z obou stran na horkém oleji a podáváme společné s masem.
Zdroj: Zámecká směs s bramboráčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zamecka-smes-s-bramboracky [On-line 17.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář