Suroviny
- smetana ke šlehání (33%) 2 kelímky
- pomazánkové máslo 2 kelímky
- cukrářské piškoty 2 balení
- ztužovač šlehačky 2 ks
- černá káva 2 šálky
- likér amaretto
- kakao
- cukr
V míse si vyšleháme obě smetany spolu se ztužovačem a šleháme do zhoustnutí. Poté pomálu přidáváme pomazánkové máslo a cukr. Připravíme si dortovou formu, do které vkládáme piškoty namočené v silné chladné kávě, pokapeme amarettem, dáme vrstvu krému, poté opět piškoty a krém. Nakonec posypeme kakaem a necháme ztuhnout v ledničce aspoň pět hodin.
Zdroj: Tiramisu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tiramisu-22 [On-line 18.01.2017]
Poslední tip, trik či komentář