Suroviny
- čerstvé maliny+máta na ozdobení
- malinový džem s vyšším obsahem ovoce 200 g
- mražené/čerstvé maliny 500 g
- tučný tvaroh 250 g
- mascarpone 250 g
- ricotta 200 g
- cukrářské piškoty 15 ks
- moučkový cukr 1-2 lžíce
- šťáva z limetky 1 ks
Maliny krátce (asi deset minut) svaříme s džemem, snažíme se ovoce úplně nerozbít. Necháme vychladnout. Mascarpone vyšleháme s tvarohem, ricottou, cukrem a limetkovou šťávou. Do připravených skleniček vrstvíme piškoty, malinovou směs a smetanový krém. Ozdobíme čerstvými malinami a snítkou máty. Necháme několik hodin v chladu, aby piškoty provlhly. Podáváme s dobrou kávou.
Zdroj: Malinové tiramisu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/malinove-tiramisu-0 [On-line 21.01.2017]
Poslední tip, trik či komentář