reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí steak se smetanovými bramborami

Suroviny

  • hovězí rib eye steak
  • máslo
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • pepř
  • olej
  • brambory
  • smetana
  • česnek
  • panchetta (slanina)
  • čerstvý rozmarýn
  • tymián
  • parmezán

Před přípravou necháme steaky po vyjmutí z lednice odpočinout, aby dosáhly pokojové teploty. Poté plátky masa osušíme, potřeme olivovým olejem a necháme zatáhnout na pánvi. Steaky vyjmeme z pánve a dáme do maximálně rozpálené trouby na 15 minut dopéct, poté opět necháme odpočinout. Následně ještě nakrájíme na plátky a až nakonec osolíme a opepříme.
Syrové brambory dobře očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Smetanu necháme svařit v hrnci na třetinu jejího objemu. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, panchettu, stroužek česnek, tymián a rozmarýn, nakonec strouhaný parmezán. Plátky brambor v této směsi promícháme. Pečeme v troubě 30-35 minut na 180 stupňů C dozlatova. Podáváme spolu se steakem.

Zdroj: Hovězí steak se smetanovými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-steak-se-smetanovymi-bramborami  [On-line 10.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.