Suroviny
- hovězí maso zadní
- hladká mouka 4 lžíce
- cibule 1 ks
- sůl
- sádlo/olej 2 lžíce
- plnotučná hořčice 4 lžíce
- pepř
- brambory
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. V papiňáku rozpustíme sádlo, zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme maso a z obou stran opečeme, potom zalejeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Dusíme 25-35 minut.
Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme v osolené vodě, slijeme a rozšťoucháme.
Zdroj: Dušené hovězí podle babičky, šťouchaný brambor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dusene-hovezi-podle-babicky-stouchany-brambor [On-line 17.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář