reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí se znojemskou omáčkou

  • zadní hovězí maso
  • špek
  • sůl, pepř
  • olej
  • 4 cibule
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • okurky
  • lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky

Maso prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a na oleji opečeme ze všech stran. Poté ho vyjmeme, v hrnci si osmahneme cibuli, veškeré koření, rajský protlak, petržel, mrkev a celer. Vše opékáme do tmava. Zalijeme vodou, vložíme maso a 20 min. dusíme. Potom dáme na hodinu a čtvrt péci do trouby.

Omáčku propasírujeme, přidáme lák z okurek, předem připravenou jíšku, opečený špek nakrájený na kostičky a nakrájené okurky. Maso vrátíme zpět do omáčky a dle potřeby dochutíme. Podáváme s rýží.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/hovezi-se-znojemskou-omackou.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.