- 30 dkg hovězího masa
- 20 dkg mrkve
- 20 dkg kořene petržele
- 10 dkg celeru
- 10 dkg velkých paprikových lusků na plnění
- 10 dkg rajčat
- 10 dkg zeleného hrášku
- 10 dkg zelených fazolí
- 10 dkg brambor
- 5 dkg mleté papriky
- 5 dkg rajského protlaku
- 10 dkg libečku lékařského
- ocet
- sůl
- pepř
Maso nakrájené na kostičky spaříme, aby byla polévka čistší, scedíme, ale vodu nevyléváme. Na trošce oleje si spařené maso podusíme a přidáme k němu nejprve nadrobno nakrájenou cibuli, potom i rozkrájenou mrkev a kořen petržele. Všechno dohromady chvíli restujeme, načež přidáme i rajský protlak a mletou papriku. Opepříme a zalijeme masovým vývarem. K masu ještě vhodíme svazeček petržele a necháme je, aby se vařilo.
Pokud by vývaru bylo příliš málo, přilijeme k němu vodu a dosolíme. Vaříme 15-20 minut.
Potom přihodíme do polévky celer a paprikové lusky a dále vaříme. Za několik minut přidáme také rajčata, hrášek a fazole, nakonec i brambory. Necháme důkladně přejít varem.
Než máme polévku úplně hotovou, nalijeme do ní ocet, načež ji ještě 5 minut vaříme.
Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3818
Poslední tip, trik či komentář