reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapékané zelí – Oradea

  • 2 kg sladkého zelí
  • 1 kg smíšeného mletého masa
  • 30 dkg rajčat
  • 20 dkg klobásy
  • 20 dkg zakysané smetany
  • 10 dkg cibule
  • 5 dkg rajského protlaku
  • ½ kg rýže
  • mletá paprika
  • sůl
  • pepř

Z mletého masa si uděláme gulášový základ tím způsobem, že je smícháme s cibulí, rajským protlakem, mletou paprikou, solí a pepřem. Do tohoto základu potom nakrájíme klobásu.

Zelí nahrubo pokrájíme, orestujeme a zalijeme trochou vody, aby nám změklo.

Na dno pekáče rozprostřeme polovinu předepsaného množství zelí. Na zelí rozložíme polovinu masového ragú a na to polovinu rýže, kterou si předem uvaříme ve slané vodě. Pak bude následovat další vrstva masa a na ni přijde zbylá rýže. Nakonec vše pokryjeme opět vrstvou zelí a pomažeme zakysanou smetanou.

Rajčata nakrájíme na kolečka a rozložíme je na vrstvě zelí potřené zakysanou smetanou. Nakonec ještě povrch posypeme mletou paprikou a petrželkou a potom zelí upečeme v troubě.

Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3817

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.