- 50 dkg vepřových kotlet bez kostí
- 30 dkg civule
- 4 dkg sádla
- 2 dkg mouky
- 2 dkg rajského protlaku
- 25 dkg housek
- sůl
Kotlety důkladně potřeme solí. Vložíme je do pekáče, mezi maso nasypeme cibuli nakrájenou na kolečka, načež pekáč vsuneme do středně silně rozehřáté trouby. Při pečení maso občas poléváme vlastní šťávou nebo vodou.
Až bude maso hotové, vyjmeme je z pekáče a zbylý omastek přelijeme do pánve. Přimícháme k němu rajský protlak a půl litru vody, načež sós ještě zahustíme moukou.
Housky v polovině rozkrojíme, namočíme je do připraveného sósu a na každou housku položíme jednu kotletu. Housky s masem potom dáme do kastrolu, zalijeme je zbylou omáčkou a pod pokličkou dusíme do měkka.
Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3820
Poslední tip, trik či komentář