reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Játra na houbách podávaná v bochníčku u pramene „Tűzköves”

4 porce

  • 60 dkg kuřecích jater
  • 40 dkg hnědých žampionů
  • 30 dkg lesních hub (hlívy)
  • 2 cibule
  • 1,5 dl červeného vína
  • sůl
  • saturejka
  • petrželová nať
  • rozmarýn
  • 4 bochníčky chleba

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Zatímco se cibule smaží, nakrájíme na plátky houby. Nejprve osmahneme žampiony, pak přidáme hlívy. Osolíme a ochutíme rozmarýnem, petrželovou natí a saturejkou. Na osmahnuté houby nalijeme trošku červeného vína. Krátce povaříme a přihodíme játra. Kuřecí játra jsou drobná, a proto je nemusíme krájet. Důkladně podusíme.

Než budou játra hotová, připravíme „talíře” z bochníčků chleba. Půlkilové bochníčky uprostřed rozkrojíme, vydlabeme vnitřky a do vzniklého otvoru nalijeme hotová játra s houbami.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3572

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.