4 porce
- 60 dkg kuřecích jater
- 40 dkg hnědých žampionů
- 30 dkg lesních hub (hlívy)
- 2 cibule
- 1,5 dl červeného vína
- sůl
- saturejka
- petrželová nať
- rozmarýn
- 4 bochníčky chleba
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Zatímco se cibule smaží, nakrájíme na plátky houby. Nejprve osmahneme žampiony, pak přidáme hlívy. Osolíme a ochutíme rozmarýnem, petrželovou natí a saturejkou. Na osmahnuté houby nalijeme trošku červeného vína. Krátce povaříme a přihodíme játra. Kuřecí játra jsou drobná, a proto je nemusíme krájet. Důkladně podusíme.
Než budou játra hotová, připravíme „talíře” z bochníčků chleba. Půlkilové bochníčky uprostřed rozkrojíme, vydlabeme vnitřky a do vzniklého otvoru nalijeme hotová játra s houbami.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3572
Poslední tip, trik či komentář