4 porce
- 500 g bílých fazolí
- 600 g vepřového plecka
- 1 menší uzené koleno
- 1 polévková lžíce mleté červené papriky
- 1 cibule
- 2 polévkové lžíce sádla
- sůl
- pepř
Bílé fazole a uzené koleno uvaříme doměkka a odložíme stranou. Z vepřového plecka, cibule, papriky a rajčat připravíme obvyklým způsobem guláš. Až maso v guláši změkne, vrátíme nakrájené uzené koleno a polovinu množství bílých fazolí do kotlíku. Druhou polovinu fazolí rozmačkáme na kaši a přidáme do polévky, jakmile se začne polévka vařit. Tím polévku zahustíme. Důkladně promícháme a můžeme podávat.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3541
Poslední tip, trik či komentář