4 porce
- 12 dkg rozinek
- 4 polévkové lžíce medu
- 1 dl oleje
- 12 dkg grahamové mouky
- 16 dkg ovesných vloček
- sezamová semínka
- mletá skořice
Rozinky si namočíme. Mouku, ovesné vločky, sezamová semínka a podle chuti mletou skořici smícháme s medem nakapaným do oleje. Přidáme namočené a okapané rozinky, načež vše dobře promísíme a prohněteme.
Pekáč vysteleme pergamenem na pečení, potom jej vyplníme výše popsanou hmotou, kterou budeme péci v předehřáté troubě při teplotě 160-180 °C. Pečeme 20 minut.
Ještě vlažné rozkrájíme na řezy, které si při jídle namáčíme do meruňkové zavařeniny.
Zdroj: TV Paprika Omeleta http://tvpaprika.hu/cs/node/3869
Poslední tip, trik či komentář