reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kančí ragú po lesnicku – k červenému vínu Loliense, ročník 2003, ze sklepů Jánose Konyáriho

4 porce

  • 60 dkg plecka z divokého vepře
  • 15 dkg klobásy z divokého vepře
  • 5 dkg slaniny v celku
  • 2 ks paprik na plnění
  • 2 celé cibule
  • 1 dl rajského protlaku
  • 2 dl červeného vína Loliense
  • 15 dkg hříbků
  • 10 dkg lišek
  • 1 svazeček tymiánu
  • 3 stroužky česneku
  • 2-3 ks bobkového listu
  • sůl
  • pepř

Opečeme si slaninu nakrájenou na plátky, pak k ní přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a bobkový list. Až nám cibulka zbělá, přisypeme i kančí maso, nakrájené na kostičky. Dusíme 20-25 minut pod pokličkou, a bude-li třeba, podlijeme troškou vody.

Potom přidáme kolečka kančí klobásy a pokrájenou papriku. V této fázi už můžeme zvýšit sílu plamene, aby se nám odpařila voda a maso se speklo na omastek. Přidáme rajský protlak, který rovněž necháme spéci, a pak jej zalijeme vodou. Třicet minut vaříme, načež zkontrolujeme, jakou má jídlo chuť. Osolíme a přisypeme houby. 2-3 minuty je dusíme, načež k nim přidáme nejprve tymián, potom česnek. Na závěr přilijeme malé množství červeného vína Loliense.

Hotové kančí ragú porcujeme naběračkou na talíře a zdobíme tymiánem

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3598

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.