reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kančí pečeně s omáčkou z lesních plodů a červeného vína a s bramborovou kaší – k vínu Cabernet Franc, ročník 2003, ze sklepů Bél

4 porce

  • 60 dkg kančí kýty nebo plece
  • 15 dkg sádla
  • 5 dkg karotky
  • cibule
  • kořen petržele
  • 4 ks bobkového listu
  • 1,5 dl vína Cabernet Franc
  • 10 dkg slaniny
  • čerstvý tymián
  • 40 dkg brambor
  • 1 vajíčko
  • mletý muškátový oříšek
  • 20 dkg smíšených lesních plodů
  • 2 polévkové lžíce jedlého škrobu
  • 3 dkg másla

Kančí maso řádně očistíme a prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme a důkladně potřeme tymiánem. Na malém množství oleje si pak maso po obou stranách předpečeme.

Na zbylém tuku od předpečeného masa si orestujeme rozkrájenou zeleninu a vsypeme ji do pekáče. Vložíme na ni kančí maso, podlijeme trochou vody a vína Cabernet Franc, načež v troubě předehřáté na 170 °C upečeme, což nám potrvá asi 40-50 minut.

Mezitím si uvaříme a rozmačkáme brambory. Bude-li třeba, také je osolíme. Okořeníme pepřem a mletým muškátovým oříškem. Potom do brambor zamícháme máslo a vaječný žloutek. Do podávání je udržujeme teplé.

Polovinu předepsaného množství lesního ovoce namočíme do vína Cabernet Franc a dáme stranou. Druhou polovinu svaříme s trochou vína Cabernet Franc a velmi maličkou dávkou cukru v rychlovarné nádobě. Ovocnou směs propasírujeme a zahustíme jedlým škrobem rozmíchaným v ½ dl vody. Přidáme zbytek lesních plodů a zahříváme na bod varu.

Bramborovou kaši pěkně upravíme na talíři, na ni klademe maso, 1-2 řízky na osobu, a podáváme s omáčkou z lesních plodů.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3612

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.