4 porce
- 80 dkg filé z mořského ďasa (ryba)
- 30 dkg trochu ztvrdlého černého chleba
- 3 dkg růžového pepře
- 10 dkg oříšků kešu
- 1,5 kg brambor
- 2 dl olivového oleje
- 1 l stolního oleje
- 15 dkg mouky
- 4 vajíčka
- 10 dkg salátu ruccola
- 5 dkg černých oliv
- 30 dkg zelí
- 10 dkg karotky
- 1 cibule
- 3 polévkové lžíce dijonské hořčice se semínky
- 6 cl medu
- 1 dl majonézy
- 3 svazečky petrželové natě
Zelí a cibuli nakrájíme na plátky, karotku pokrájíme na nudličky a všechno osolíme. Necháme nějakou dobu stát, až pustí zelenina vodu, potom ji vyždímáme a smícháme s majonézou, hořčicí, medem a čerstvě posekanou petrželkou. Tak nám vznikne salát, do kterého už jen přidáme trochu pepře a citronové šťávy, aby byl pikantnější.
Brambory uvaříme ve slané vodě, potom vodu slijeme, až na malinkou část, ve které brambory rozšťoucháme a rozmícháme na kaši. K té přidáme olivový olej, rozkrájíme do ní olivy, ruccolu a pražené oříšky kešu.
Oschlý chléb dáme do trouby, aby nám vyschl úplně, načež jej rozlámeme a rozdrobíme. Přimícháme k němu růžový pepř, zelený pepř, petrželovou nať a sezamová semínka.
Mořského ďasa osolíme, opepříme a obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a v kořeněné strouhance. Potom rybu pomalu smažíme v hojném množství středně horkého oleje.
Až bude rybí filé usmažené, nakrájíme je na plátky a podáváme s bramborovou kaší ochucenou olivami a se salátem.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3771
Poslední tip, trik či komentář