4 porce
- 40 dkg filé z kapra
- 4 vajíčka
- 15 dkg mouky
- 20 dkg strouhanky
- 2 svazečky petržele
- 2 svazečky kopru
- 4 citrony
- 2 celé cibule
- 5 celerových natí
- 5 dkg černých oliv
- ½ hlavičky česneku
- 1 celá mrkev
- 1 hlíza celeru
- radicchio
- třešňová rajčátka
- sůl
- pepř
- bobkový list
- rozmarýn
- cukr
- obilné klíčky
- olej
Do kapřího filé uděláme zářezy a osolíme je, načež rybí maso nakrájíme na řízky o síle jednoho prstu. Obalíme je a v hojném možství oleje opečeme pěkně do křupava.
Zeleninu nakrájíme na nudličky a spaříme. Použijeme k tomu vřelou vodu, do které jsme předem nasypali sůl, pepř, bobkový list, rozmarýn a cukr.
Ke spařené zelenině přidáme citronovou šťávu, do které jsme přimíchali jemně nasekaný kopr a petrželku, vše nalijeme na smaženou rybu a vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
Z listů salátu radicchio vytvarujeme kalich, do kterého pak klademe střídavě po vrstvách zeleninu a rybí maso. Před podáváním ozdobíme třešňovými rajčátky, plátky citronu, olivami a obilnými klíčky.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3742
Poslední tip, trik či komentář